مجاهد شهید فاطمه پورکشکولی قشقایی سال ۱۳۴۴در آبادان به دنیا آمد. پدرش از نفتگران غیور پالایشگاه آبادان، و از مبارزین دوران ملی شدن صنعت نفت بود.
در سال ۴۶ دو ساله بود که بههمراه خانواده به شیراز شهر زادگاه خانوادگی نقل مکان میکنند. در اول شهریور سال ۱۳۵۰در جریان یورش ساواک بهمنظور دستگیری برادرش او طعم تلخ سرکوب را در خانهٴ پدری چشید و این خاطره بذر عشقی سوزان به آزادی را در درونش کاشت! دستگیری دو برادرش در سال ۵۴ توسط ساواک شاه عاملی شد تا فاطمه بین سالهای ۵۵ تا ۵۷ با خانوادههای زندانیان سیاسی ارتباط برقرار کند. او بهرغم سن کم در انقلاب ضد سلطنتی فعالانه شرکت داشت. در قیام ۲۲بهمن ۵۷ روزهایی که جوانان غیور شیراز به شهربانی سرکوبگر شاه یورش برده تا این سمبل استبداد را فتح نمایند، و در شرایطی که مأمورین جنایتکار به جوانان انقلابی شلیک میکردند، فاطمه قهرمان به همراه خواهر شهیدش فرزانه در مسجد وکیل شیراز برای جوانان رزمنده «کوکتلمولوتف» ساخته و بین آنان توزیع میکردند... ! عاقبت با پرتاب همین کوکتلها بود که شهربانی شیراز بهدست جوانان غیور شهر تسخیر گردید!
در همین دوران بود که برای نخستین بار با نام سازمان مجاهدین آشنا گردید. فاطمه پس از پیروزی انقلاب در حالی که تنها ۱۴سال بیشتر نداشت به میلیشیای دانشآموزی سازمان مجاهدین پیوست! او در انجمن دانشآموزان مسلمان شیراز بهعنوان یک کادر باارزش فراتر از سنش، عمده اوقات خود را در فروش نشریه و میز کتاب در افشای ارتجاع حاکم میگذراند. او با تمام توش و توان و با نثار عشقش در خدمت مجاهدین و جنبش مقاومت قرار گرفت و در این مسیر بارها و بارها مورد هجوم چماقداران وحشی قرار گرفته و مجروح گردید! فاطمه پیش از سی خرداد ۶۰ در حالی که به فروش نشریه مشغول بود توسط کمیتهچیهای وحشی دستگیر و روانه زندان شد. دو ماه بعد بهدلیل سن کم او را از زندان آزاد کردند.
بهدنبال اعدام انقلابی آخوند دستغیب بهدست شهید مقدس «گوهر ادبآواز» در آذرماه ۶۰ گلههای سپاه به خانهٴ آنها هجوم بردند و از این تاریخ فاطمه به همراه خواهرش متواری میشود! دیری نپایید که در دیماه ۶۰ او به همراه خواهر و برادرش دستگیر و روانهٴ زندان شد. فاطمه در زندان، مقاومت شایانی از خود نشان داد. اودرحالیکه بارها و بارها بهشدت مورد شکنجه واقع شد اما هیچگاه به دشمن تسلیم نشد و اطلاعاتی به دشمن نداد! فاطمه در بیدادگاه رژیم به دو سال زندان محکوم شد این در حالی بود که هیچ ارتباط تشکیلاتی از او مشخص نشده بود!
در سال ۶۲ به شکنجهگاه سپاه شیراز منتقل و مجدداً زیر بازجویی رفت. فاطمه این دو سال را در انفرادی گذراند. و همواره زیر فشار بازجویی قرار داشت. بهرغم سن کم، در زندان مقاومت کمنظیری از خود نشان داد و در حالی که بر اساس قوانین خود رژیم دو سال حکم داشت اما هفت سال در زندان پایداری کرد!
فاطمه قهرمان آخرین برگ دفتر مقاومت خود را در قتلعام زندانیان سیاسی در سال۶۷ با سرفرازی ورق زد و به همراه خواهر بزرگترش فرزانه پورکشکولی به کهکشان شهیدان مجاهد خلق پیوست!
0 نظرات:
ارسال یک نظر